lotgenoten contactdag 2014

antifosfolipiden contactdag 1Op 8 november 2014 werd er door de NVLE een lotgenotencontactdag georganiseerd voor mensen met het Antifosfolipiden syndroom en geïnteresseerde familieleden in een van de Aristozalen in Utrecht. Buiten natuurlijk de mogelijkheid om eens iemand anders te spreken die dezelfde aandoening heeft, waren er natuurlijk ook een tweetal professionele sprekers te weten dr. Bloemenkamp en dr. van der Meer, bij toeval beide werkzaam in het LUMC.antifosfolipiden contactdag 2
Felix van der Meer hield een interessant betoog over de mogelijkheid van testen die verband houden met het Antifosfolipiden syndroom en de moeilijkheden die daarbij een rol spelen. In zijn rol als directeur van alle trombosediensten in Nederland vertelde hij natuurlijk ook het een en ander over de werking van de trombosediensten en de anti stolling. Hoewel natuurlijk ingewikkelde materie, wist Felix dit toch wel redelijk eenvoudig uit te leggen. Voordat er gelegenheid was tot koffie was er uiteraard alle ruimte voor het stellen van vragen.

antifosfolipiden contactdag 7De tweede spreker was Dr. Kitty Bloemenkamp, werkzaam als gynaecoloog in het LUMC. Omdat het Antifosfolipiden syndroom vaak ontdekt wordt bij herhaalde miskramen is informatievoorziening juist rondom de zwangerschap erg belangrijk. Het was dan ook bijzonder fijn om te zien dat Kitty hier weer zo'n bijzondere rol in blijft spelen. Ook heel bijzonder was de aanwezige hoogzwangere patiënte van Kitty, het bewijs dat APS en zwangerschap wel degelijk kunnen! Ook is het mooi om te zien dat het LUMC een speciale poli- zorg pad- in het leven heeft geroepen voor mensen met APS of lupus met een zwangerschapswens.antifosfolipiden contactdag 5antifosfolipiden contactdag 3Voordat de dag afgesloten kon worden door Sander Otter, die trouwens voor het eerst van zijn leven dagvoorzitter was op een dergelijk evenement, inventariseerde hij de wensen en ideeën over de invulling van de website Antifosfolipidensyndroom.nl, zoals u weet wordt deze site binnenkort in een nieuw opgefrist jasje gestopt. Het echte einde van de dag vond plaats in de brasserie, waar een gezellige mogelijkheid was om enthousiast met elkaar te praten onder het genot van een frisje, borrelhapjes en bloedverdunners.
Al met al een prima dag waarin wij niet alleen kennis hebben gemaakt met vele andere lotgenoten, maar ook nog wat hebben opgestoken van onze zeer bekwame sprekers! Bedankt!

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief



Ontvang HTML?

APS dag 2015

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • IMG_0974.JPG
  • IMG_0975.JPG
  • IMG_1001.JPG

Nieuw met de diagnose

De diagnose Antifosfolipide syndroom kan veel vragen oproepen. Als u pas de diagnose APS heeft gekregen komt er veel informatie op uw af. Hier vindt u een suggestie om daar mee om te gaan...

lees verder

banner steun nvle

Banner fonds

Vragen vragen en nog eens vragen...

Is het Antifosfolipiden syndroom erfelijk?
En is het besmettelijk?
Kun je er eigenlijk oud mee worden?
het antwoord op veelgestelde vragen vind je hier!

Lees verder

Accepteer cookies Of lees ons privacybeleid